Meubelverhuur: Alu hal

Gepost op

In dit artikel schrijf ik over de alu hal. Je vindt hier meer informatie over wat een alu hal precies is, waar je ze kunt verkrijgen, wat de richtprijzen ongeveer zijn, enzovoort.

Wat is een alu hal?

Een alu hal is een tentvormige constructie die kan worden opgesteld bij bijvoorbeeld een hotel of op een feest of receptie. Ze worden gebruikt om mensen te verwelkomen en soms wordt er ook een volledige tentenconstructie opgezet waarbinnen de festiviteiten zich vervolgens afspelen. De alu hal heeft vele synoniemen die allemaal hetzelfde betekenen: alu hal, alu tent, tenthal, alu tent, ... Het gaat echter niet zomaar over een tentenconstructie. Alu is namelijk de afkorting die staat voor aluminium, het materiaal waarmee de frames (spanten) voor de tenten opgesteld worden.

Oorspronkelijke definitie van de alu hal

De eerste alu hal was een grote feesttent. Deze dateert uit van het jaar 1924 en vindt zijn oorsprong in Alkmaar. Ruim tien jaar later werden de tot dan toe zwarte materialen zoals frames en doeken vervangen door pvc-plastic zeilen. Die zeilen werden veel sneller over de frames gelegd en boden goed weerstand tegen lichte windvlagen en regenbuien. De volledige overdekte tent is echter een concept dat pas in de latere jaren '90, 1992 om precies te zijn werd gebruikt. De tenten zoals we die nu kennen zijn gebaseerd op dat eerste ontwerp.

Verschillende formaten en tarieven

De alu tenten zijn - bijv. bij Verhuursbedrijf Kuijf - te verkrijgen in verschillende maten. De meeste firma's beginnen bij een spanbreedte van 2 à 2,5 meter maar er zijn variaties tot wel 25 meter en meer. Afhankelijk van het formaat zal uiteraard ook de prijs van de alu tent duurder of goedkoper zijn. Een alu tent kan aangekocht worden maar heel veel bedrijven verhuren ze. Dat raad ik dan ook iedereen aan die een alu tent wil gebruiken. Wanneer je een alu tent wil huren, vraag bij verschillende leveranciers een offerte op. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen voor jou gewenste alu constructie. Er zijn showrooms te vinden doorheen Nederland waar je een alu constructie kunt bezichtigen maar er zijn ook heel bedrijven die hun constructies online aanbieden.

Tot slot

Wil je een feest organiseren of heb je een grote gebeurtenis gepland en zoek je nog een locatie? Overweeg zeker een alu tent. De tent is gemaakt van aluminium frames met pvc-plastic zeildoeken. Er wordt via het internet een ruim aanbod aan alu constructies aangeboden maar vraag zeker verschillende offertes op bij verschillende aanbieders. Tot slot rest mij enkel je veel succes te wensen.


Delen