Dagbesteding en begeleiding: activiteiten mensen met beperking

Gepost op

Voor mensen met een beperking zijn er nog altijd veel leuke activiteiten mogelijk. Geuren, kleuren en indrukken kunnen soms een ietwat intenser zijn, maar zijn daarom ook goede mogelijkheden om activiteiten omheen te bouwen. Om mensen te zien genieten en te zien groeien door activiteiten is prachtig om te mogen mee maken. Belangrijk is om van het moment te genieten en vol op te gaan in de activiteit. Dit zijn een aantal voorbeelden en tips voor activiteiten voor mensen met een beperking.

 

Bellenblazen

Mooie bellen in alle kleuren, soorten en maten is altijd een prachtig gezicht. Een middag spelen met bellenblaas is een perfect activiteit mensen met een beperking. Zowel voor minder beperkt als zwaar beperkt is dit een bijzondere activiteit. Laat mensen zelf blazen of blaas de bellen voor ze en laat ze genieten van het mooie bellenspel. Deze activiteit kunt u ook op muziek doen, kies rustgevende muziek uit voor bij de bellen. Het is een perfecte manier om plezier te maken, maar ook om tot rust te komen.

 

Kinderboerderij

Wanneer het mogelijk is om een kinderboerderij te bezoeken, is dit ook een topuitje voor mensen met een beperking. Informeer bij de kinderboerderij of het mogelijk is om alleen op bezoek te komen, om overprikkeling te voorkomen. Bekijk de dieren, aai de dieren en geniet van de vrolijke beestenboel.

 

Zwemmen

Wanneer het mogelijk is om te kunnen zwemmen, bijvoorbeeld bij een veel verstandelijke beperkingen, is dit ook een goede activiteit. Hierbij stimuleer je het coördinatiegevoel en versterken de spieren. Zwemmen is een perfecte optie voor activiteiten mensen met een beperking. Bezoek het zwembad liever in de ochtend wanneer het minder druk is, zodat je alle ruimte voor jezelf hebt en niet afgeleid of overprikkelt wordt door het drukke zwembad.

 

Kleien

Een heerlijk gevoel is het om de klei door je handen te laten gaan en bezig te zijn met je handen. Met wat hobbyklei kun je al een fantastische middag hebben. Klei zorgt voor minder rommel dan bijvoorbeeld verven en het is een perfecte activiteit mensen met een beperking. Laat de zintuigen en creativiteit het werk doen en stimuleer gevoel voor vorm.  Er zijn genoeg leuke activiteiten voor mensen met een beperking. Het is altijd een activiteit op maat omdat iedereen natuurlijk een beetje anders in mekaar zit. Kijk welke activiteit het best aansluit per persoon en geniet van een leuke activiteit. Voor activiteiten buiten de deur is er ook altijd de mogelijk om te vragen of een privébezoek mogelijk is. Niet om uzelf af te schermen, maar om overprikkeling door veel mensen te voorkomen.

Kijk op LeekerweideGroep voor een organisatie die activiteiten voor mensen met een beperking biedt.


Delen